info@formbeslenme.com | 0(212) 324 66 00

Diyetisyenlerimize Sorulan 8 Önemli Soru

Diyetisyenlerimize  sorulan 8 önemli soru aslında diyet yaparken en çok merak edilenlerdir. Bu soruların cevaplanması diyet yaparken işimizi daha fazla kolaylaştıracaktır. Yaza girdiğimiz şu günlerde zayıflamak için bir çok seçenek aramaktayız. Bilinen ve uygulanması gereken en önemli konu kilo verme döneminde diyetisyen yardımı almanın faydalarıdır.

Diyetisyenlerimize Sorulan 8 Önemli Soru

Diyetisyenlerimize  sorulan sorulara geçmeden önce sağlıklı ve kalıcı kilo vermek üzerinde biraz durmak gereklidir. Popülerlik kazanmış şok diyetler, ünlü diyetleri, tek besin ile zayıflama diyetleri oldukça sağlıksız diyetlerdir. Bu diyet listelerinin, zayıflama ürünlerinin sonuçlarını her gün televizyonlarda izlemekteyiz. Örneğin bir mağazadan alışveriş yaptınız aldığınız ürünle ilgili bir sorun çıktı mağazaya gittiğinizde karşınızda muhatap arar ve sorunu halledersiniz öyle değil mi?

Peki kimin hazırladığı, kime hazırlanan, kimlerin uygulamasında sorun olmadığı bir diyet yaparken karşınıza çıkacak sorunda kiminle muhatap olacaksınız. Tabiki hiç kimse! İnsan sağlığı pahalıdır. Ve giden sağlık yerine gelse de arkasında mutlaka hasar bırakır. Bunları bilmenize rağmen söz konusu zayıflamak olduğunda neden bir diyetisyen yardımı almaktan uzak durulur. Diyetisyen sizin kan değerlerinize, metabolik yaşantınıza, yaş ve kilonuza göre kısaca size özel bir liste hazırlamaktadır. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam sunan sihirli ellerle hazırlanmış tam pes etmek üzereyken sizlere umut ışığı olan bu güzel insanlarla bıkmadan pes etmeden kilo vermek yaşamınızda kendiniz için yapacağınız en önemli şeydir. Diyetisyenlerimize sorulan 8 önemli soru ve cevabı sizlerle paylaşalım;

Soru 1 : İdeal Kilo Kaybı Kaç Olmalıdır?

Cevap 1  :  Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı kilo kaybının haftada 500 gr ile 1 kg arasında olduğunu açıklamaktadır. Obezite ve morbid obez bireylerin kilo verme oranları daha fazladır elbette.  Aylık 6 kg dan fazla olan kilo kayıplarının sağlıksız kilo verme olduğu bilinmekte daha sonraki süreçlerde ciddi sağlık sorunları yaratmaktadır.

Soru 2 : Kısa Sürede Kilo Vermek İstiyorum? Mümkün mü ?

Cevap   2: Fazla kilolarınızı çok uzun bir zamanda aldığınız hatta çok sonra fark etmeye başladınız peki bu kadar uzun zamanda alınan fazla kiloları kısa sürede vermek ne kadar sağlıklı olacaktır. Kısa sürede kilo vermek en yakın zamanda daha fazlasını geri almak demektir.

Soru 3 : Diyet Yaparken Yüzüm Çöksün İstemiyorum? Ne Yapmalıyım?

Cevap 3 :  Diyet yaparken dengeli besin içeriği olmayan, tek tip besin ile hızlı kilo vermeyi hedefleyen diyet listelerinde yüz çöküntüleri olmaktadır. Fakat sağlıklı ve dengeli bir diyet listesinde bu asla olmaz verilen kas değil yağ kaybıdır.

Soru 4 : Egzersiz Yapmam Şart Mı?

Cevap 4 :  Günümüz modern yaşam alanı içerisinde hareketlilik konusunda oldukça tembel bir ülkeyiz. Araç kullanımı, asansör ve yürüyen merdiven gibi hareketlerimizi kısıtlayacak durumlar etrafımızda ve bizler karşı koyamıyoruz. Buna bağlı olarak yediğimiz besinler bize fazla kilo olarak geri dönüyor. Bunun için günde en az 30 dk bir yürüyüş egzersizi bu dönem içinde size oldukça yardımcı olacaktır.

Soru 5: Ekmek yemiyorum, Daha Kolay Kilo Veririm Öyle Değil mi?

Cevap 5 : Sağlıklı kilo vermek verilen kiloları geri almamak için diyet listenizde ekmeğe yer veriniz. Günde 2 dilim tam buğday ekmeği kan şekerinizi düzenleyecek bel çevrenizdeki yağlardan kurtulmanızı sağladığı gibi, tatlıya olan isteğinizi de azaltacaktır.

Soru 6: Neden 6 Öğün Beslenmeliyim?

Cevap 6: Metabolizmanın hızlı çalışması ve sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için az az sık sık yenilmesi gereklidir. Bu durumda öğünleri gün içerisinde 6 ya bölerek bu pratiği gerçekleştirmek daha kolay ve düzenli olacaktır.  Uzun süreli açlık durumlarında vücut alınan besinleri depolamaya başlayacaktır. Bunun için aç kalmadan kilo vermek gereklidir.

Soru 7 : Günlük Su Tüketimim Ne kadar Olmalıdır?

Cevap  7 :  Günlük su tüketimi 3 lt olmalıdır. Kan dolaşımının sağlanması vücutta biriken toksinlerin atılımını kolaylaştırmak, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlamak için su tüketimi çok önemlidir.

Soru 8: Zayıflama İlaçları Kullanmalı mıyım?

Cevap 8: Zayıflamak için bu tarz ilaçlar alınması ciddi sorunlara yol açmaktadır. obezite tedavisinde hekim kontrolü altında kullanılması gereken bazı ilaçlar haricinde bu tarz zayıflama ilaçları adı altında satılan hiç bir ürüne inanmayınız. Sağlıklı bir diyet listesi ile gereken kiloyu zaten vermiş olacaksınız.

Kilo vermek konusunda baya kararlısınız. Diyetisyenlerimize gelmeyi düşünüyorsunuz. Çok sağlıklı ve yerinde bir karar olmuş. Diyetisyenlerimiz sağlıklı beslenme konusunda size yardımcı olarak ideal kilonuza inmenizi sağlayacaklardır.

evde ek iş
günaydın mesajları
doğum günü mesajları
tefeci telefon numaraları